Winkelwagentje

Shapewear en sport

Shapewear wordt door een groot aantal van onze klanten gebruikt tijdens het sporten, zowel op amateur- als op professioneel niveau.
Shapewear shirts en shorts ondersteunen de spieren rondom de wervelkolom en helpen de lichaamshouding te verbeteren.

De ingebouwde compressiezones in het ruggedeelte en tussen de schouderbladen zorgen ervoor dat het lichaam een impuls krijgt om een correcte houding aan te nemen.
Dit effect is vergelijkbaar met de werking van taping in de fysiotherapie. Hierdoor kan rugpijn die is ontstaan door verkeerde houding duidelijk verbetert worden.

Bij het sporten is een correcte lichaamshouding zeer belangrijk om optimale resultaten te bereiken.
De compressiezones van shapewear producten stabiliseren de torso. Hierdoor wordt het hele lichaam gestabiliseert en bewegingen kunnen beter gecontroleerd worden. Amateur- en professionele sporters hebben door deze werking hun prestaties duidelijk kunnen verbeteren.
Bovendien wordt shapewear uit speciaal materiaal geproduceerd waardoor vocht direct afgevoerd wordt. Spieren koelen minder snel af en wordt het risico op blessures verlaagd.
Door de directe zweetafvoer wordt de lichaamstemperatuur gecontroleerd, de huid wordt minder warm dan met gewoon ondergoed.
 

Best verkochte producten:

Knap'man tanktop wit
Knap'man tanktop wit
Corrigerend knap'man hemd met gerichte compressie
Knapman
€ 79,00

Knapman Tanktop zwart
Knapman Tanktop zwart
De nieuwe generatie corrigerend ondergoed voor mannen
Knapman
€ 79,00

Knapman Tanktop Grijs
Knapman Tanktop Grijs
De nieuwe generatie corrigerend ondergoed voor mannen
Knapman
€ 79,00


Ervaringen uit de sportwereld:
 

Wielrennen:
Shapewear is voor mij een uitkomst op de racefiets. Ik wielren gemiddeld zo een 200 kilometer per week. Na een ongeluk, waarbij ik mijn elleboog brak, kon ik 1 jaar niet fietsen.
Toen na een jaar weer begon te  fietsen was ik behoorlijk gegroeid en zat mijn buik mij behoorlijk in de weg op de fiets.
Toen ontdekte ik Shapewear. Hierdoor werd mijn buik een stuk minder en ging het racefietsen een stuk prettiger. En zeker het nieuwe Knap’man shirt een is een uitkomst voor wielrenners. Het is optimaal vochtregulerend, voelt koel aan en door de ingebouwde Zilverionen gaat het nooit ruiken ! 
Golf:
Golf draait om stabiliteit vanuit de kern van je lichaam. Als ik een aantal kernwoorden mag noemen die mij hebben geholpen om handicap 7 te kunnen spelen dan noem ik : vertrouwen, soepelheid en een natuurlijke ongecompliceerde swing.
Sinds ik knapman ben gaan dragen zijn naast mijn swing ook mijn scores veel stabieler geworden. Ik vertrouw meer op mijn natuurlijke swingbaan die ik zonder kracht en controle moeiteloos uit kan
voeren. De banen op de rug zorgen voor een perfecte achterswing. Mijn lichaam wordt als het ware als een elastiek opgedraait. Als ik terugkom in de downswing voel ik dat mijn lichaam stabieler blijft. De impact is zuiverder.
Tijdens het lopen van 18 holes merk ik dat knapman shirts mij veel steun geven in mijn rug. Het shirt zorgt ervoor dat ik geen ontblote rug krijg tijdens de swing. Ik loop rechter en zelfs het putten is vooruit
gegaan door de stabiliteit in de onderrug. Ik voel duidelijk dat het materiaal van de shirts “ademt” en dat het materiaal in de winter warm aanvoelt en in de zomer koel. Knapman is voor mij niet meer weg te denken.
Het klinkt tegenstrijdig maar tijdens een ronde ben ik minder uitgeput en heb ik hogere scores.
Hardlopen:
Shapewear is voor mij het ideale ondergoed tijdens het hardlopen op het strand. Ik train het hele jaar door ieder ochten op het strand, ook als het regent of stormt. Knap’man Shapewear houdt mijn spieren en nieren warm en droog, ook tijdens intensieve training. Bovendien zorgen de compressiezones voor een betere lichaamshouding. Hierdoor ga ik rechter lopen en kan ik veel beter ademen tijdens het hardlopen.
Zelfs als het ijskoud is blijven de spieren warm en zijn huid en shirt na het hardlopen droog.
Boxen:
Wereldkampioen boksen (zwaargewicht) David Haye traint juist voor titelwedstrijden met shapewear. ‘Shapewear stabiliseert mijn torso en verlaagt het risico op blessures. Het shapewear shirt ondersteunt mijn lichaam tijdens het trainen en juist voor titelwedstrijden is het erg belangrijk voor mij om het blessurerisico zo laag mogelijk te houden.’
Paardrijden:
Ik draag al een aantal maanden Knap’man shapewear tijdens het paardrijden, zowel in de dressuur als met springen. Oorspronkelijk heb ik de shirts gekocht om spieren en onderrrug warm te houden, aangezien het in de buitenbak in het najaar en in de winter erg koud kan worden. Knap’man helpt mij zelfs om rechter op  het paard te zitten, waardoor ik beter kan communiceren met mijn paard en betere resultaten heb bereikt.
Met koud weer is shapewear simpelweg ideaal. Als ruiter is men toch de meeste tijd buiten in de kou en draagt in de winter meestal dikke kleren. Na het rijden drogen de kleren niet op en het hele lichaam koelt af. Shapewear voert vocht direct af. Zelfs als ik intensiev gereden heb stap ik droog en warm van het paard af. 

Ideaal met sporten:

Knapman v-hals wit
Knapman v-hals wit
Extra dun corrigerend shirt voor mannen. Voelt aan als een tweede huid.
Knapman
€ 89,00

Knap'man tanktop wit
Knap'man tanktop wit
Corrigerend knap'man hemd met gerichte compressie
Knapman
€ 79,00

 

shapewearformen.be © 2024    |   Algemene voorwaarden    |   Disclaimer    |   Privacy verklaring    |   0228-593359    |   E-mail