Winkelwagentje

PERSBERICHT

Topvoetballers ontdekken compressiekleding: geen bovenbeenblessures meer?
Spelers van PSV, FC Groningen en N.E.C. spelen met compressieshort in plaats van slidingbroek


ANDIJK, 14 oktober 2013 - De afgelopen maanden hebben diverse topsporters hun slidingbroek vervangen door een compressieshort. Een slidingbroek is al jarenlang gemeengoed in de voetbalwereld, maar een echt belangrijke werking hadden deze broeken eigenlijk niet. In samenwerking met fysiotherapeuten uit de topsport heeft Knap’man een innovatieve compressieshort ontwikkeld, met een sterkte tot maar liefst 45%. Sporters die deze shorts dragen zijn beter beschermd tegen hamstring- en liesblessures en ondervinden daarnaast een groter uithoudingsvermogen.

Wat doet compressie?
Compressie is een bekend begrip bij duursporten. In de voetbalwereld is compressie echter een vrij onbekend fenomeen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat compressie zorgt voor een groter uithoudingsvermogen. De spieren trillen minder, waardoor er minder energieverlies optreedt. Doordat de spieren optimaal worden ondersteund wordt de kans op bovenbeenblessures geminimaliseerd en wordt spierpijn verminderd.

Ontwikkeld in samenwerking met topsport
Han Tijshen, fysiotherapeut bij N.E.C., doet samen met Rob Langhout en Igor Tak al enkele jaren onderzoek naar sportspecifieke mobiliteit bij en ter preventie van lies- en hamstringblessures. Han Tijshen is intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe compressieshort.
Han Tijshen: “In het onderzoek wordt met name gekeken naar de specifieke mobiliteit die voor de voetbalsport noodzakelijk is. Balans in mobiliteit vormt samen met stabiliteit en kracht  de belangrijkste voorwaarden die optimaal moeten zijn om optimaal te kunnen presteren. Ik was al jaren op zoek naar een short die zowel de bovenbeen-musculatuur als het bekken en de lage rug kan ondersteunen. In samenwerking met Knap’man hebben wij dit product eindelijk kunnen ontwikkelen.”

Bijzonder resultaat
In eerste instantie is de compressieshort ontwikkeld om het herstel van blessures aan de lies, hamstring en quadriceps te bevorderen. Max Kramer van Knap’man: “Wij ontwikkelen al jaren compressiekleding die ondersteuning biedt bij rugklachten. Onze shirts worden daarom ook aanbevolen door fysiotherapeuten en sportartsen. Han Tijshen vroeg of wij ook een short konden ontwikkelen die eenzelfde ondersteuning biedt, maar dan bij de bovenbenen. De grootste uitdaging hierbij was het behoud van de bewegingsvrijheid. Bij zo veel compressie is dat niet gemakkelijk. Dit onderscheidt Knap’man van andere producten. De compressie is veel hoger en de short zit ook nog eens comfortabel.”

Rens van Eijden, aanvoerder van N.E.C., is één van de eerste profvoetballers geweest die de compressiebroek heeft mogen testen. Rens: “Als topsporter ben ik geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Ik heb deze compressieshort getest en het geeft enorm veel steun zonder irritant te knellen en mijn bewegingen te belemmeren. De short geeft me een krachtig gevoel. Ik draag hem bij alle trainingen en wedstrijden.”

Innovatief Nederlands product
De compressieshorts van Knap’man zijn vanwege de sterke compressie uniek. Andere sportmerken hebben compressiekleding kunnen produceren met een sterkte van slechts 10 à 15%. Het Nederlandse Knap’man gaat hier ruimschoots overheen met de twee varianten van 25% en 45%. Het geavanceerde 3D-productieproces zorgt voor een naadloze short, waardoor er een maximale compressie gegeven wordt. De gepatenteerde zones geven gericht compressie op de juiste plaatsen. Dit zorgt voor meer uithoudingsvermogen, meer kracht en minder blessures. En dat zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Tot op heden hebben sporters die de Knap’man shorts dragen geen bovenbeenblessures meer gehad. Zou het toeval zijn? Of hoeft Arjen Robben zich straks geen zorgen te maken over een eventuele hamstringblessure op het WK in Brazilië?

EINDE PERSBERICHT

Wintersport nieuws: Knap'man trotseert kou en rugklachten

Knap'man Shapewear introduceert thermoshirt met rugondersteuning voor winterse activiteiten

ANDIJK, 20121210 -- Het wordt dit wintersportseizoen extra makkelijk om kou en rugklachten te trotseren bij activiteiten op sneeuwpiste of schaatsbaan. Om wintersporters warm te houden én een steuntje in de rug te geven, introduceert Knap’man Shapewear een volgens nieuw concept ontwikkeld thermo shirt van Merino wol met rugondersteuning, speciaal voor alle winterse activiteiten en sporten zoals skiën, schaatsen, snowboarden en langlaufen.

Om wintersporters warm te houden én een steuntje in de rug te geven, introduceert Knap’man Shapewear een volgens nieuw concept ontwikkeld thermo shirt van Merino wol met rugondersteuning, speciaal voor alle winterse activiteiten en sporten zoals skiën, schaatsen, snowboarden en langlaufen.'Een totaal nieuw product en concept,' aldus een enthousiaste Max Kramer van Knap’man. 'Na de introductie van onze eigen lijn shapewear genaamd Knap’man, is er nu de verdere ontwikkeling naar dit thermo shirt met rugondersteuning. Uitermate geschikt voor buitensportactiviteiten in de winter. Daarbij wordt het niet alleen aanbevolen door fysiotherapeuten, maar ook door vakmensen uit de praktijk.'

De door Knap’man ontwikkelde en gepatenteerde 'Body Encircled Compression' zones geven het bovenlichaam, met name de rug, extra ondersteuning en corrigeren daarbij de lichaamshouding. Het shirt is gedeeltelijk gemaakt van Merino wol (25%) en van het gepatenteerde MaxClima textiel. 'Dit zorgt voor een buitengewone luchtdoorlatendheid en extra comfort. Door deze garens voelt het shirt aan als een tweede huid. En verschaft het de drager een zeer aangenaam, warm gevoel ook na langere tijd zonder te jeuken. MaxClima bevat bovendien 30% zilverionen die geuren neutraliseren en een antibacteriële werking hebben,' aldus Kramer.

Hoofdskileraar Harry Hageman bij Il Primo in Bergen, de oudste skibaan in Nederland, heeft het thermo shirt getest en steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: 'Ik sta als skileraar vele uren op een outdoorskibaan onder zeer wisselende weersomstandigheden. Het dragen van het speciaal voor de wintersport ontworpen Knap’man shirt was voor mij een welkome verrassing. Comfortabel, warm, ondersteunend, bewegingsvrijheid optimaal, en het ziet er fantastisch uit! De rugondersteuning is werkelijk ondersteunend, ook voor iemand die vooralsnog geen klachten in deze richting kent. Bovendien houdt het je warm, zeker op de plaats(en), lage rug, waar skiers vaak over klagen.'

Het merk Knap’man zag het levenslicht nadat Shapewear for men in 2010 figuurcorrigerend ondergoed voor mannen op de markt bracht . Door de enorme populariteit hiervan kampte de importeur al snel met leveringsproblemen, reden voor het Nederlandse bedrijf om zelf een eigen verbeterde versie te ontwikkelen.

Shapewear was tot nu toe alleen via internet te koop. Knap’man zal ook in 'echte' winkels worden verkocht.
Voor meer informatie, zie: www.knapman.eu en www.shapewear.nl

De door Knap’man ontwikkelde en gepatenteerde 'Body Encircled Compression' zones geven het bovenlichaam, met name de rug, extra ondersteuning en corrigeren daarbij de lichaamshouding.

Noot voor redacties:
Niets is beter dan het zelf te ervaren!  Knap'man stelt shirts beschikbaar voor journalisten en redacteuren om zelf te proberen en te testen. 
Voor meer informatie, een persmap of een gratis Knap'man Wool testexemplaar, neem contact op met shapewear.nl.
 

 

Nederlandse mannen massaal aan figuurcorrigerend ondergoed


'Wondershirts' voor beter postuur niet aan te slepen

ANDIJK, 20101101 --

Nederlandse mannen hebben zich afgelopen zomer massaal in figuurcorrigerend ondergoed gestoken. De behoefte om lovehandles en bierbuikjes te verbergen bleek zo groot, dat in enkele maanden vrijwel de gehele vooraad van Shapewear.nl werd uitverkocht.

'Sinds de bekendmaking van de Nederlandse introductie van Shapewear corrigerend ondergoed voor mannen in april is er een ware stormloop op onze webwinkel uitgebroken', aldus Max Kramer van Shapewear.nl.
'Op een goed moment telden we zelfs tientallen bestellingen per minuut en al snel dook ons corrigerend ondergoed op in programma's als Hart van Nederland en Editie NL. Inmiddels verbergen onze shirts ook de goedgevulde buikjes van een aantal bekende Nederlanders'.

Wat het verkoopteam van Shapewear echter vooral is opgevallen, is het grote aantal bestellingen van dit ondersteunende ondergoed om te dragen als bedrijfskleding. Kramer: 'Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan mensen die tijdens hun dagelijks werk langdurig moeten staan. We krijgen bestellingen binnen van complete chirurgische teams en tandartspraktijken, maar ook van bijvoorbeeld beroepschauffeurs. Deze mensen kopen onze shirts voor ondersteuning van de rug, het blijkt te helpen bij het verminderen van rugklachten.'

Behalve de zichtbare verbetering van postuur en houding stimuleren de shirts van Shapewear de bloedsomloop, wat een positieve invloed heeft op de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding.
'Door deze eigenschappen is het een ultiem sportshirt: bij voetballen, wielrennen, hardlopen, golf,noem maar op', aldus Kramer.

Al die belangstelling leidde helaas wel tot problemen met tijdige levering. Kramer: 'Die problemen zijn nu opgelost en alles is weer in ruime mate voorhanden. Door de recente opening van een nieuwe productiefaciliteit kunnen we de vraag weer ruimschoots aan. We kunnen dan ook verder met onze uitbreidingsplannen naar België, Duitsland en de Scandinavische landen.'

De corrigerende shirts en shorts van Equmen™ zijn verkrijgbaar via de Nederlandse internetwinkel Shapewear.nl. Daar zijn nu ook Compressiekousen voor reizen en sporten te koop.

Shapewear Europe B.V.
 

Verberg bierbuikjes: corrigerend ondergoed nu ook voor de man

 

ANDIJK, 20100422 --

Bierbuikjes en lovehandles, ook Nederlandse mannen hebben ermee te maken. Terwijl corrigerende onderkleding voor vrouwen al jaren geaccepteerd is, was er voor Nederlandse mannen tot op heden maar weinig te koop dat hun postuur helpt om er op zijn best uit te zien. Daarin komt nu verandering: Equmen begint met de verkoop van corrigerend ondergoed voor mannen in Nederland.

De Equmen compressieshirts zijn ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten, ergonomen en ontwerpers voor sportkleding. Door het dragen van het Equmen 'Wondershirt' krijgen mannen direct een beter postuur. Bierbuikjes en lovehandles worden zichtbaar minder. Equmen corrigerend ondergoed maakt gebruik van een systeem voor versteviging dat ook door fysiotherapeuten als tape techniek wordt gebruikt. Deze Helix-Mapping technologie verstevigt en ondersteunt de kern van het lichaam, en maakt dat men er meteen een stuk slanker uitziet.

 

Door de toepassing van vochtregulerende materialen is het shirt ook een prima sportshirt, ideaal voor de man die gaat sporten met een paar kilootjes te veel. Bij het sporten geeft het shirt veel steun. De stevigheid die het Equmen 'Wondershirt' biedt, kan tevens een uitkomst zijn bij de bestrijding van rugklachten.

 

Equmen levert ook shorts die ervoor zorgen dat mannen er weer goed uitzien en zich goed voelen. Elastische sportslips, boxers en boxers met lange pijpen zonder voelbare naden met een perfecte voorgevormde pasvorm, ontworpen om direct houding en uiterlijk te verbeteren. Ondersteunend, ventilerend en met gebruik van vochtregulerende materialen voor ultiem comfort. De shirts en shorts zijn in 3 kleuren verkrijgbaar: zwart, wit en grijs.

 

Equmen is een jaar geleden begonnen met de introductie van corrigerend ondergoed voor mannen. De verkoop in Australië en Amerika heeft inmiddels de stoutste verwachtingen overtroffen. Nederland is na Engeland het eerste Europese land waar de Equmen producten worden geïntroduceerd.

 

De Equmen corrigerende shirts en shorts zijn verkrijgbaar via de Nederlandse internetwinkel

Shapewear.nl

. Op de website is uitgebreide informatie te vinden over de techniek en de vormgeving.

 

In het buitenland werd door de media reeds enthousiast gereageerd op het Equmen corrigerend ondergoed, onder meer in Time Magazine en The New York Times.

 

Hoge resolutie fotomateriaal is beschikbaar via onderstaande links:


www.shapewear.nl/media/equmen_v_hals_grijs_achterkant_groot.jpg
www.shapewear.nl/media/equmen_v_hals_grijs_achterkant_klein.jpg
www.shapewear.nl/media/equmen_v_hals_grijs_voorkant_groot.jpg
www.shapewear.nl/media/equmen_v_hals_grijs_voorkant_klein.jpg
www.shapewear.nl/media/equmen_v_hals_grijs_beide_klein.jpg
 

 

shapewearformen.be © 2024    |   Algemene voorwaarden    |   Disclaimer    |   Privacy verklaring    |   0228-593359    |   E-mail