Winkelwagentje
< NAAR REVIEW OVERZICHT
April
15
Jochen Habsch - Sportarts & Expert Kinetische Taping

"De houdingsverbeterende werking valt bij Knap’man nog meer op dan bij andere merken.
In de praktijk kom ik vaak pijnklachten tegen door een verkeerde houding of verkeerde belasting van het steun- en bewegingsapparaat. Hierdoor kan chronische pijn ontstaan. Het merendeel chronische rugpijn ontstaat niet door storingen zoals hernia’s, maar heeft zijn oorzaak in een foutief gebruik van de spieren. Deze klachten kunnen door het dragen van shapewear duidelijk vermindert worden."

"Onder alle shapewearmerken die wij tot nu toe hebben getest, vervult Knap’man de eisen het beste. De compressiezones in het ruggedeelte richten het lichaam duidelijk op. Zodra het lichaam de ideale positie verlaat, krijgt het een neurofysiologische input, vergelijkbaar met de werking van taping. Vallen, bijvoorbeeld de schouders, naar voren of glijdt het lendenwervelgebied van de optimale licht holle rug naar een ronde rug, geeft het shirt een impuls aan het lichaam om zich op te richten."

"De Body Encircled Compression vormt een uitgebalanceerd systeem dat de houding van het lichaam duurzaam verbeterd.
Dit is een van de voordelen van deze shirts tegenover klassieke ‘steunsystemen’, die b.v. als hulpmiddel aangeboden worden. Vergelijkbaar met de werking van taping (elastieke tape) wordt het lichaam met shapewear niet passief gesteund, maar de regulatie van de spiertonus beïnvloedt. Het voordeel tegenover passieve ondersteuning is dat het neurofysiologische systeem tijdens het dragen een leerproces doorloopt, diens effecten ook op langere termijn zichtbaar zijn. Bovendien is de correctie d.m.v. een actief systeem niet beperkt op één gebied, maar beïnvloedt de algehele coördinatie van het lichaam positief."

"Hierdoor is het shirt voor sporters uitermate geschikt om houdingsproblemen aan te pakken en beschadigingen aan het steun- en bewegingsapparaat van het lichaam langdurig te voorkomen.
Maar ook tijdens lange periodes staan of zitten, ondersteunt het shirt de preventie van overspanningen en vermindert rugklachten. Fysiotherapie en manuele therapie kunnen in het dagelijkse leven worden aangevuld door het dragen van shapewear"

"Het is ons bovendien zeer positief opgevallen dat de geurontwikkeling (zweet), waarschijnlijk door de zilverionen, nauwelijks op te merken is."

< VORIGE BERICHT Wilt u zelf een recensie schrijven... VOLGENDE BERICHT >
 

shapewearformen.be © 2024    |   Algemene voorwaarden    |   Disclaimer    |   Privacy verklaring    |   0228-593359    |   E-mail